01.05.2022

Hlivový guláš s tekvicou hokkaido


Dokončené v
90 min
Obtiažnosť

Kategória
  • Hlavné jedlá
Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk

Prísady

Prísady pre
 
Porcia(ie)

  • 500 gramov
    hlivy ustricovej
  • 500 gramov
    tekvice hokkaido
  • 400 gramov
    cibule
  • 100 gramov
    masla
  • 2 strúčik(y)
    cesnaku
  • 1 liter
    zeleninového vývaru
  • 2 PL
    sladkej papriky
  • 1 PL
    jablčného octu
  • 1 PL
    zemiakového škrobu
  • Bobkový list
  • Majorán
  • Rasca
  • Soľ
  • Korenie

Kroky prípravy

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Umyte hlivu a nakrájajte ju na dvojcentimetrové rezance, stonky nasekajte najemno a tekvicu zasa na rovnaké kocky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Cibuľu orestujte na roztopenom masle, pridajte stonky hlivy, rascu, bobkový list a pečte približne 5 minút.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Primiešajte hokkaido so zvyškom hlivy a na záver poprášte paprikou, zalejte octom,

    vývarom a krátko povarte do polomäkka.

  4. accessibility.recipes.cookingstep
    V studenej vode zmiešajte škrob a zahustite.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Dochuťte majoránom, soľou a korením.