TIP: Ak chcete medovníky zdobiť, zdobiaci krém pripravíte rýchlym premixovaním na najnižšom stupni 1 bielka a 150 g práškového cukru. Práškový cukor potom pridávate postupne po lyčiciach, až kým zmes nemá želanú konzistenciu. Na vypĺňanie väčších plôch je vhodná redšia konzistencia, na kreslenie na medovníky zase hustejšia, ktorá pomaly padá z lyžice.
Prísady pre
Porcia(ie)
600 g
hladkej múky
1 PL
kakaa
2 PL
perníkového korenia
1 ČL
kypriaceho prášku do pečiva
250 g
medu
100 g
masla
100 g
práškového cukru
2
menšie vajíčka Billa premium
1
Krok 1
V miske zmiešame múku, kakao, perníkové korenie a kypriaci prášok do pečiva.
2
Krok 2
V malom hrnci rozputíme maslo, pridáme med a premiešame. Vmiešame cukor a vajíčka.
3
Krok 3
Tekutú zmes vlejeme do múčnej zmesi a miesením vypracujeme cesto. Miesime dlhšie a keď je potrebné pridáme ešte trošku múky.
4
Krok 4
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.
5
Krok 5
Cesto následne cez potravinovú fóliu vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme obľúbené tvary.
6
Krok 6
Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov cca 8 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
Prísady
Prísady pre
Porcia(ie)
600 g
hladkej múky
1 PL
kakaa
2 PL
perníkového korenia
1 ČL
kypriaceho prášku do pečiva
250 g
medu
100 g
masla
100 g
práškového cukru
2
menšie vajíčka Billa premium
Kroky prípravy
1
Krok 1
V miske zmiešame múku, kakao, perníkové korenie a kypriaci prášok do pečiva.
2
Krok 2
V malom hrnci rozputíme maslo, pridáme med a premiešame. Vmiešame cukor a vajíčka.
3
Krok 3
Tekutú zmes vlejeme do múčnej zmesi a miesením vypracujeme cesto. Miesime dlhšie a keď je potrebné pridáme ešte trošku múky.
4
Krok 4
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.
5
Krok 5
Cesto následne cez potravinovú fóliu vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme obľúbené tvary.
6
Krok 6
Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov cca 8 minút. Necháme vychladnúť na plechu.