
08.05.2022
Jahodovo-malinová zmrzlina
Dokončené v
15 min
Obtiažnosť
Kategória
- Dezerty
TIP: Zmrzlinu môžete pripraviť rovnakým spôsobom aj použitím iného sezónneho ovocia (broskyne, černice, čučoriedky).
Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk
Prísady
Prísady pre
Porcia(ie)
Na zmrzlinu:
350 gramov
smotany na šľahanie
250 ml
sladeného kondenzovaného
mlieka
150 gramov
očistených jahôd
150 gramov
malín
Kroky prípravy

1
Jahody nakrájajte na menšie kúsky, dajte ich do hlbšej nádoby, pridajte maliny a všetko dohladka roztlačte ponorným mixérom.

2
Smotanu vyšľahajte tak, aby bola stredne tuhá.
Potom prilejte kondenzované mlieko a pokračujte v šľahaní, kým nevznikne hladký krém.

3
Do krému rukou zapracujte pripravené jahodovo-malinové pyré.

4
Všetko pomaly premiešajte a prelejte do dlhej formy, prikryte fóliou a vložte do mrazničky.

5
Zmrzlinu nechajte v mrazničke aspoň 8 hodín.
Pred podávaním ju vyberte z mrazničky a nechajte postáť pri izbovej teplote asi 10 minút.
Potom podávajte v malých pohároch na zmrzlinu alebo v kornútikoch.