- 350 gramovsmotany na šľahanie
 - 250 mlsladeného kondenzovaného mlieka
 - 150 gramovočistených jahôd
 - 150 gramovmalín
 

08.05.2022
Jahodovo-malinová zmrzlina
Dokončené v
15 minObtiažnosť
Kategória
- Dezerty
 
TIP: Zmrzlinu môžete pripraviť rovnakým spôsobom aj použitím iného sezónneho ovocia (broskyne, černice, čučoriedky).
Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk
Prísady
Prísady pre
Porcia(ie)
Na zmrzlinu:
- 350 gramovsmotany na šľahanie
 - 250 mlsladeného kondenzovaného mlieka
 - 150 gramovočistených jahôd
 - 150 gramovmalín
 
Kroky prípravy
- Krok 1Jahody nakrájajte na menšie kúsky, dajte ich do hlbšej nádoby, pridajte maliny a všetko dohladka roztlačte ponorným mixérom.
 - Krok 2
Smotanu vyšľahajte tak, aby bola stredne tuhá.
Potom prilejte kondenzované mlieko a pokračujte v šľahaní, kým nevznikne hladký krém.
 - Krok 3Do krému rukou zapracujte pripravené jahodovo-malinové pyré.
 - Krok 4Všetko pomaly premiešajte a prelejte do dlhej formy, prikryte fóliou a vložte do mrazničky.
 - Krok 5
Zmrzlinu nechajte v mrazničke aspoň 8 hodín.
Pred podávaním ju vyberte z mrazničky a nechajte postáť pri izbovej teplote asi 10 minút.
Potom podávajte v malých pohároch na zmrzlinu alebo v kornútikoch.
 








