- 3bielky
 - 180 gramovcukru
 - 2 PLmlieka
 - 2 PLstudenej vody
 - 20 gramovroztopeného masla
 - 130 gramovmúky
 - Štipka soli
 

Domáce zmrzlinové kornútiky
Kategória
- Dezerty
 
Prísady
- 3bielky
 - 180 gramovcukru
 - 2 PLmlieka
 - 2 PLstudenej vody
 - 20 gramovroztopeného masla
 - 130 gramovmúky
 - Štipka soli
 
Kroky prípravy
- Krok 1
Bielky vyšľahajte s cukrom do peny použijúc elektrický šľahač, prilejte mlieko, vodu a roztopené maslo.
Premiešajte a prisypte múku a soľ.
Všetko miešajte ešte trochu dlhšie, kým nezískate hustú, hladkú zmes.
 - Krok 2
Plochý plech vysteľte papierom na pečenie a pomocou malej naberačky dajte zmes na plech.
Opatrne roztiahnite a vytvarujte do kruhu.
Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte 8 minút pri teplote 200 °C.
Pripravte si malý pevný kužeľ z alobalu, vďaka ktorému ľahšie vyformujete kornútiky.
 - Krok 3
Upečené cesto vyberte z rúry a rýchlo vyformujte zmrzlinové kornútiky pomocou kužeľa.
Cesto zatáčajte spôsobom, vďaka ktorému ho na jednom konci môžete spojiť. Zmrzlinový kornútik sa veľmi rýchlo vychladí a okamžite stuhne.
Všetko opakujte, kým nepoužijete celú zmes.
 






