Tekvicové cestoviny so syrom, konkrétne mozzarellou, ktorá sa roztápa na jazyku sú naozaj hrejivé jesenné jedlo. Horúce a zapečené so syrom a voňavými jesennými koreninami sú poctou tomuto ročnému obdobiu.
Prísady pre
Porcia(ie)
1 balenie
zemiakových gnocchi alebo iných cestovín
1
menšia tekvica hokkaido
1 balenie
strúhanej mozzarelly
1
smotana na varenie
Soľ a čierne korenie
Škorica a / alebo kurkuma
Šalvia
1
Krok 1
Tekvicu Hokkaido dobre umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka, napr. lyžičkou to ide ľahko.
2
Krok 2
Tekvicu nakrájame aj so šupkou. Tento druh tekvice sa nešúpe. Pečená šupka je veľmi chutná a zdravá zároveň.
3
Krok 3
Nakrájanú tekvicu vsypeme do zapekacej misy. Pre chuť pridáme niekoľko ošúpaných strúčikov cesnaku.
4
Krok 4
Môžeme pridať akékoľvek obľúbené jesenné koreniny a bylinky. Skvelá je šalvia, rozmarín, alebo tymian.
5
Krok 5
Pridáme ďalšie koreniny ako škoricu, mleté čierne korenie, mleté čili, zázvor a kurkumu.
6
Krok 6
Výdatne pokvapkáme olivovým olejom a posolíme.
7
Krok 7
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 min na 180 stupňov Celzia.
8
Krok 8
Preložíme do mixéra a do horúcej tekvice pridáme smotanu. Môžeme použiť aj tyčový mixér. Rozmixujeme do hladka.
9
Krok 9
Gnocchi uvaríme podľa návodu, cca 3 minúty. Iné druhy cestovín varíme obvyklým spôsobom cca 10 minút.
10
Krok 10
Cestoviny preložíme do zapekacej nádoby a premiešame s tekvicovou omáčkou. Pridáme orechy a strúhaný syr.
11
Krok 11
Zapečieme ešte cca 5 min a podávame horúce, kým je syr teplý a vláčny.
Prísady
Prísady pre
Porcia(ie)
1 balenie
zemiakových gnocchi alebo iných cestovín
1
menšia tekvica hokkaido
1 balenie
strúhanej mozzarelly
1
smotana na varenie
Soľ a čierne korenie
Škorica a / alebo kurkuma
Šalvia
Kroky prípravy
1
Krok 1
Tekvicu Hokkaido dobre umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka, napr. lyžičkou to ide ľahko.
2
Krok 2
Tekvicu nakrájame aj so šupkou. Tento druh tekvice sa nešúpe. Pečená šupka je veľmi chutná a zdravá zároveň.
3
Krok 3
Nakrájanú tekvicu vsypeme do zapekacej misy. Pre chuť pridáme niekoľko ošúpaných strúčikov cesnaku.
4
Krok 4
Môžeme pridať akékoľvek obľúbené jesenné koreniny a bylinky. Skvelá je šalvia, rozmarín, alebo tymian.
5
Krok 5
Pridáme ďalšie koreniny ako škoricu, mleté čierne korenie, mleté čili, zázvor a kurkumu.
6
Krok 6
Výdatne pokvapkáme olivovým olejom a posolíme.
7
Krok 7
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 min na 180 stupňov Celzia.
8
Krok 8
Preložíme do mixéra a do horúcej tekvice pridáme smotanu. Môžeme použiť aj tyčový mixér. Rozmixujeme do hladka.
9
Krok 9
Gnocchi uvaríme podľa návodu, cca 3 minúty. Iné druhy cestovín varíme obvyklým spôsobom cca 10 minút.
10
Krok 10
Cestoviny preložíme do zapekacej nádoby a premiešame s tekvicovou omáčkou. Pridáme orechy a strúhaný syr.
11
Krok 11
Zapečieme ešte cca 5 min a podávame horúce, kým je syr teplý a vláčny.