01.05.2022

Letný kurací šalát


Dokončené v
20 min
Obtiažnosť

Kategória
  • Šaláty

TIP: Šalát môžete pripraviť aj z rovnakého množstva opečených kuracích zvyškov z predchádzajúceho dňa.


Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk

Prísady

Prísady pre
 
Porcia(ie)

200 gramov
kuracích pŕs (filiet)
0.25 ČL
horčice
3 PL
olivového oleja
0.25 ČL
soli
0.25 lyžičky
mletej údenej červenej papriky
1 štipka
mletého čierneho korenia
100 gramov
cherry paradajok
50 gramov
krehkého šalátu
1 hrsť
lístkov červenej repy
2 listy
čakanky natrhané na kusy
1 ČL
sezamových semienok
1 ČL
čerstvých lístkov oregana
1 ČL
čerstvých lístkov tymianu
2 PL
olivového oleja
2 štipky
soli
2 ČL
vínneho octu
1 ČL
horčice s horčičnými semiačkami

Na dresing:
1 ČL
horčice s horčičnými semiačkami
2 ČL
vínneho octu
2 štipky
soli
2 PL
olivového oleja

Kroky prípravy

1
Kuracie prsia osoľte a posypte korením, potrite horčicou a posypte údenou červenou paprikou.
2
V panvici zahrejte olivový olej, pridajte kuracie mäso a opekajte ho niekoľko minút z každej strany, kým nezíska krásnu farbu a nebude chrumkavé.
3
Potom kuracie mäso vytiahnite z panvice a uložte na tanier, prikryte alobalom a nechajte 5 minút odpočívať.
4
Mäso nakrájajte na menšie kúsky.
5
Do misy dajte umyté a nakrájané paradajky, natrhaný šalát, listy repy a čakanky, oregano a tymian.
6
Premiešajte, pridajte nakrájané kuracie mäso a posypte sezamom.
7

Všetky ingrediencie na dresing zmiešajte a dresingom prelejte šalát. 


Dobre premiešajte a podávajte.