11.11.2025

Jarná minestrone


Príprava
10 min
Dokončené v
35 min
Obtiažnosť

Kategória
  • Jedlá na každý deň
  • Recepty
  • Obedy & večere
  • Polievky
  •  Talianska kuchyňa
  • Hlavná surovina
  • Strukoviny
Táto jednoduchá minestrone polievka zo sviežich ingrediencií sa výborne hodí k príjemným jarným dňom, keď dostanete chuť na ľahšie jedlo. Pri jej príprave môžete použiť akékoľvek ľubovoľné cestoviny podľa chuti. My sme použili relatívne veľké tortiglioni, dobre sa však hodia aj drobnejšie druhy cestovín ako napr. orzo, tarhoňa, či rôzne mušličky.

Prísady

Prísady pre
 
Porcia(ie)

  • hrsť zelených fazuliek
  • hrsť na kocky nakrájanej cukety
  • hrsť strukov cukrového hrachu
  • hrsť nasekanej šalotky
  • hrsť špenátových listov
  • hrsť ľubovoľných cestovín
  • hrsť brokolice
  • 1200 ml
    zeleninového vývaru
  • strúčik cesnaku
  • bobkový list a nové korenie
  • olivový olej BILLA PREMIUM
  • soľ a čerstvo mleté korenie štyroch farieb
  • BILLA PREMIUM Parmigiano Reggiano P.D.O.

Kroky prípravy

  1. Krok 1
    Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkový list. Orestujeme. Pridáme tiež cesnak cuketu, brokolicu, fazuľové a hrachové struky, osolíme a okoreníme a znovu dobre orestujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom.
  2. Krok 2
    Keď je zelenina polomäkká pridáme špenát, cestoviny a finálne dochutíme soľou a korením. Varíme dokým cestoviny nie sú al dente.
  3. Krok 3
    Minestrone podávame posypanú parmezánom a pokvapkanú olivovým olejom.

Podobné recepty