1. home
  2. Naše značky
  3. Mäsiarov Výber

Mäsiarov výber

Mäso je naša vášeň


Naše nadšenie pre vynikajúce mäso sa pretavilo do konkrétneho výsledku: predstavujeme vám Mäsiarov výber. Najobľúbenejšie kúsky bravčového, hovädzieho a kuracieho mäsa pod touto značkou nájdete exkluzívne v Bille. Za každým produktom je starostlivý výber našich mäsiarov, ktorí úzko spolupracujú s tými najlepšími dodávateľmi.

Ak si radi vychutnáte poctivé mäsové jedlo, Mäsiarov výber je skvelá voľba.

Vyberáme pre vás to najlepšie


Výber, za ktorým stoja skutoční odborníci na mäso, je skvelým výberom na váš stôl. Či už milujete jemné kuracie prsia, alebo si neviete predstaviť nedeľu bez čerstvých bravčových rezňov. Doprajte si výživné, voňavé a čerstvé mäso. Okrem kvality vás poteší aj cena, ktorú si môže dovoliť každý. 

Ako spoznáte dobré mäso? Máme pre vás skvelé tipy od našich mäsiarov

Výber mäsa


Jednoducho musí vyzerať dobre hneď na prvý pohľad. Dobré bravčové mäso má ružovkastú farbu, musí byť bez senzorických zmien, krvných podliatin a čerstvé hovädzie je krásne sýtočervené. Všímajte si aj množstvo tuku na svalovine. Dobrou pomôckou na rozoznanie veku zabitého zvieraťa, je farba tuku. Čím je tmavší, tým bolo zviera staršie. Potom sa, samozrejme, pozerá na kvalitu aj cez ostatné zmysly. Podstatná je aj jeho vôňa. Mala by byť príjemná až mierne sladká. Dôležitá je aj konzistencia, teda aby mäso nebolo príliš vodnaté a musí byť správne opracované. Vyberajte si mäso, ktoré je pevné, husté a určite si treba dávať pozor na to, aby svalové vlákna boli jednotné.

Ako zaobchádzať s mäsom, aby ostalo čo najdlhšie v najvyššej kvalite

Musíte ho čo najskôr po kúpe spracovať, aby si zachovalo všetky svoje výživové hodnoty. Pokiaľ mäso dlhšie skladujete v chladničke, tak dochádza k uvoľňovaniu štiav a rozkladu bielkovín. Odporúčame ho pred tepelnou úpravou neumývať. Umývajte len to, ktoré je určené na prípravu steakov.

Zmrazenie mäsa

Čerstvé si zachová svoje hodnoty pri teplote skladovania do 4 °C maximálne 3 až 5 dní. Pokiaľ ho chcete zmraziť, môžete tak spraviť, ale čo najskôr po kúpe. Mäso po vybratí z mraziaceho boxu rozmrazujte pozvoľne, aby sa čo najviac podobalo pôvodnému stavu. Určite nie v teplej vode alebo v mikrovlnnej rúre. V tom prípade sa úplne znehodnotí. Spätné zmrazovanie už rozmrazeného mäsa určite neodporúčame. Hrozí premnoženie choroboplodných zárodkov a baktérií. Ak ho potrebujete opätovne zmraziť, najprv ho tepelne spracujte, naporciujte do nádob a pokojne zmrazte aj s výpekom.

Predstavujeme majstrov svojho remesla

O mäso v BILLE sa starajú skúsení odborníci, ktorí zaručujú jeho kvalitu.

Stanislav Stareček

(Špecialista kontroly kvality mäsa v BILLE)


S mäsom pracuje už od roku 1996. U nás má na starosti kontrolu kvality aj školenia mladých nadšených mäsiarov. Zároveň dohliada, aby bolo fungovanie na oddelení i celej filiálke bezproblémové.


Inšpirujte sa jeho tipom na rýchly mäsový recept

Veľmi rád experimentuje, ale má rád aj klasické jedlá, napríklad držkovú či guláš. 

Marek Borovský

(Špecialista kontroly kvality mäsa v BILLE)


Skúsený porotca z Masterchef Slovensko šéfuje aj u nás. V BILLE pracuje už od roku 2004, má na starosti kontrolu kvality a výber mäsa na váš stôl.


Inšpirujte sa jeho tipom na rýchly mäsový recept
Obľubuje kačaciu výkrmovú pečeň na flambovaných jabĺčkach. Dá sa povedať, že to je jedlo hotové za pár minút.

Chutné mäsové recepty

Poznáme tie najlepšie recepty. Inšpirujte sa aj vy!

Hovädzie mäso

Hovorí sa mu aj zdravie na tanieri a toto sú naše najobľúbenejšie kúsky.

Hovädzia falošná sviečková


Jedno z najjemnejších a najkvalitnejších hovädzích mias. Je ideálne na tatársky biftek, steak, stroganov, medailóniky či roládu.

Hovädzie predné s kosťou

Skvelé mäso na nedeľný vývar a polievky. Zároveň je to jediná časť hovädzieho mäsa, ktorá je vhodná na údenie.


Hovädzí krk

Ideálne mäso na varenie tých najchutnejších gulášov alebo ako hlavný chod s varenou zeleninou a zemiakovou kašou.



Kuracie mäso

Najpopulárnejšie mäso na planéte si môžete vychutnať na 1000 spôsobov.

Kuracie rezne


To najlepšie z kuracieho. Chutí skvele v každej podobe ako soté, čína, špíz, rovnako aj v šalátoch. Odporúčame vám ho taktiež na kurací stroganov.

Bravčové mäso

Pripravte si najpoužívanejšie mäso v gastronómii podľa tipov od našich odborníkov.

Bravčová krkovička


Vynikajúce mäso, perfektné na prípravu segedínu, guláša, perkeltu, paprikáša, steakov aj rezňov. Je to najobľúbenejší kúsok bravčového mäsa počas grilovacej sezóny.