08.05.2022

Jahodovo-malinová zmrzlina


Dokončené v
15 min
Obtiažnosť

Kategória
  • Dezerty

TIP: Zmrzlinu môžete pripraviť rovnakým spôsobom aj použitím iného sezónneho ovocia (broskyne, černice, čučoriedky).


Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk

Prísady

Prísady pre
 
Porcia(ie)

Na zmrzlinu:
350 gramov
smotany na šľahanie
250 ml
sladeného kondenzovaného mlieka
150 gramov
očistených jahôd
150 gramov
malín

Kroky prípravy

1
1
Jahody nakrájajte na menšie kúsky, dajte ich do hlbšej nádoby, pridajte maliny a všetko dohladka roztlačte ponorným mixérom.
2
2

Smotanu vyšľahajte tak, aby bola stredne tuhá.

Potom prilejte kondenzované mlieko a pokračujte v šľahaní, kým nevznikne hladký krém.

3
3
Do krému rukou zapracujte pripravené jahodovo-malinové pyré.
4
4
Všetko pomaly premiešajte a prelejte do dlhej formy, prikryte fóliou a vložte do mrazničky.
5
5

Zmrzlinu nechajte v mrazničke aspoň 8 hodín. 

Pred podávaním ju vyberte z mrazničky a nechajte postáť pri izbovej teplote asi 10 minút. 

Potom podávajte v malých pohároch na zmrzlinu alebo v kornútikoch.