![](https://assets-eu-01.kc-usercontent.com:443/0b1b86b3-9e47-01e4-6463-b94522442523/d30b7eee-35b4-42ad-9645-244c62259ae7/Jahodovo-malinov%C3%A1-zmrzlina-main.jpg?w=800&fm=webp&lossless=0&q=80)
08.05.2022
Jahodovo-malinová zmrzlina
Dokončené v
15 min
Obtiažnosť
Kategória
- Dezerty
TIP: Zmrzlinu môžete pripraviť rovnakým spôsobom aj použitím iného sezónneho ovocia (broskyne, černice, čučoriedky).
Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk
Prísady
Prísady pre
Porcia(ie)
Na zmrzlinu:
350 gramov
smotany na šľahanie
250 ml
sladeného kondenzovaného
mlieka
150 gramov
očistených jahôd
150 gramov
malín
Kroky prípravy
![](https://assets-eu-01.kc-usercontent.com:443/0b1b86b3-9e47-01e4-6463-b94522442523/6806b515-0cdd-442c-9baa-1a30b5c18bed/01-krok-jahodovo-malinova-zmzrlina.jpg?w=206&fm=webp&lossless=0&q=80)
1
Jahody nakrájajte na menšie kúsky, dajte ich do hlbšej nádoby, pridajte maliny a všetko dohladka roztlačte ponorným mixérom.
![](https://assets-eu-01.kc-usercontent.com:443/0b1b86b3-9e47-01e4-6463-b94522442523/a005c306-8c4c-4d49-8442-8d1585e683ba/02-krok-jahodovo-malinova-zmzrlina.jpg?w=207&fm=webp&lossless=0&q=80)
2
Smotanu vyšľahajte tak, aby bola stredne tuhá.
Potom prilejte kondenzované mlieko a pokračujte v šľahaní, kým nevznikne hladký krém.
![](https://assets-eu-01.kc-usercontent.com:443/0b1b86b3-9e47-01e4-6463-b94522442523/955c956d-9ef7-4537-bc30-883154ab65c3/03-krok-jahodovo-malinova-zmzrlina.jpg?w=207&fm=webp&lossless=0&q=80)
3
Do krému rukou zapracujte pripravené jahodovo-malinové pyré.
![](https://assets-eu-01.kc-usercontent.com:443/0b1b86b3-9e47-01e4-6463-b94522442523/aaefaf79-8e97-42b4-b6d8-56c8e55a7182/04-krok-jahodovo-malinova-zmzrlina.jpg?w=207&fm=webp&lossless=0&q=80)
4
Všetko pomaly premiešajte a prelejte do dlhej formy, prikryte fóliou a vložte do mrazničky.
![](https://assets-eu-01.kc-usercontent.com:443/0b1b86b3-9e47-01e4-6463-b94522442523/ec176b37-6caa-4580-89fc-3b047c49dea4/05-krok-jahodovo-malinova-zmzrlina.jpg?w=207&fm=webp&lossless=0&q=80)
5
Zmrzlinu nechajte v mrazničke aspoň 8 hodín.
Pred podávaním ju vyberte z mrazničky a nechajte postáť pri izbovej teplote asi 10 minút.
Potom podávajte v malých pohároch na zmrzlinu alebo v kornútikoch.