ANDREA ENA
Taliansky šéfkuchár
Populárny šéfkuchár Andrea Ena prišiel na Slovensko zo slnečnej Sardínie v roku 2002 a už o rok neskôr otvoril v Ružomberku svoju prvú reštauráciu U Taliana, v ktorej Slovákom predstavil originálne talianske špeciality.
V slovenskej gastronómii pôsobí už vyše 20 rokov. Rozhodne nepatrí medzi fanúšikov pizze s ananásom, ale keďže má rád pravú slovenskú bryndzu, jej použitiu na pizzi sa nebráni. Z hornatého Liptova sa presťahoval do Bratislavy, kde momentálne prevádzkuje už dve úspešné reštaurácie.
Andreu tiež môžete poznať z rôznych televíznych relácií a je veľmi aktívny aj na sociálnych sieťach, kde svojim fanúšikom neustále prináša rôzne inšpiratívne recepty. Pod pseudonymom „andreaena_utaliana“ je neprehliadnuteľný, nie len vďaka svojmu kuchárskemu talentu.
Ktoré produkty si u nás v BILLA Andrea kupuje najčastejšie a odporučil by ich aj Vám?
„Najradšej nakupujem potraviny s talianskym pôvodom, najmä radu BILLA Premium – cestoviny, olivový olej, ale aj syry ako parmigiano reggiano. Pri varení často používam aj passatu BILLA bio.“