1. home
  2. Naše kvality
  3. Andrea Ena

ANDREA ENA

Taliansky šéfkuchár


Populárny šéfkuchár Andrea Ena prišiel na Slovensko zo slnečnej Sardínie v roku 2002 a už o rok neskôr otvoril v Ružomberku svoju prvú reštauráciu U Taliana, v ktorej Slovákom predstavil originálne talianske špeciality. 


V slovenskej gastronómii pôsobí už vyše 20 rokov. Rozhodne nepatrí medzi fanúšikov pizze s ananásom, ale keďže má rád pravú slovenskú bryndzu, jej použitiu na pizzi sa nebráni. Z hornatého Liptova sa presťahoval do Bratislavy, kde momentálne prevádzkuje už dve úspešné reštaurácie.


Andreu tiež môžete poznať z rôznych televíznych relácií a je veľmi aktívny aj na sociálnych sieťach, kde svojim fanúšikom neustále prináša rôzne inšpiratívne recepty. Pod pseudonymom „andreaena_utaliana“ je neprehliadnuteľný, nie len vďaka svojmu kuchárskemu talentu. 


Podľa Andreu je základom dobrej pizze cesto z kvalitnej múky, paradajková omáčka a chutná mozzarella. Pri varení najradšej využíva talianske suroviny a preto je u nás ambasádorom talianskych potravín. Pripravil receptúru pre našu pizzu, ktorú pre vás každý deň s láskou pečieme v BILLA Eurovea a BILLA Bajkalská, kde Andreu môžete aj stretnúť. Raz do mesiaca s ním môžete zažiť „varenie naživo“ v predajni BILLA Eurovea, kde vám predvedie svoje kulinárske umenie a vášeň pre varenie.


Ktoré produkty si u nás v BILLA Andrea kupuje najčastejšie a odporučil by ich aj Vám?


„Najradšej nakupujem potraviny s talianskym pôvodom, najmä radu BILLA Premium – cestoviny, olivový olej, ale aj syry ako parmigiano reggiano. Pri varení často používam aj passatu BILLA bio.“